Olika fönsterlampor

fönsterlamporDet finns mängder med olika lampor ute på marknaden idag. En lampa är till för att belysa miljön runt omkring den, och i dagsläget är det krav på att man ska ha lågenergilampor för att bespara miljön, men det som gör lampor så pass attraktiva är inte själva lampan, utan armaturen. Armaturen är lampans ”ben”, eller ”fot”, det vill säga delen som lampan sitter fast på. Det finns extremt många olika modeller och designer, som till exempel fyrkantiga, blåa lampor eller runda, gula lampor som så önskas, så det borde inte vara några som helst problem för dig att hitta den rätte lampan just för just dig. Det finns även olika kategorier inom lampor, såsom vägglampor, golvlampor, taklampor och fönsterlampor.

Fönsterlampor är lampor man ställer i fönsterkarmen. Det fyller två syften, dels att belysa miljön, som är grundtanken med del hela, och dels att dekorera fönsterkarmen så det ser mer hemtrevligt ut, istället för tomt och tråkigt. Man kan även kombinera sin dekorering, och ha växter eller andra dekorationer ståendes vid sina fönsterlampor. Fönsterlampor kan givetvis placeras på andra ställen än på fönsterkarmen, men det ursprungliga syftet med fönsterlampor är att ställa dem i fönstret, och det är just därför namnet fönsterlampor har myntats.