Fördelar och nackdelar med bubbelpåsar

Bubbelpåsar har många fördelar men precis som med allt annat finns det också nackdelar. Fördelarna är att de väger inte så mycket. Bubbelpåsar är gjorda av lätta material och det som ska dämpa tryck och annat mot innehållet är inte mer än plastbubblor fyllda med vanlig luft. Det är också miljövänliga eftersom så lite material används för att göra bubbelpåsar. Väger de lite kommer frakten att bli billigare också. En annan miljövänlig aspekt med bubbelpåsar är att de inte tar så stor plats vilket innebär att det kan komma med mer post i varje last. Ju mer post man får med i varje last desto färre laster behöver det bli. Den stora fördelen annars är att bubbelpåsar skyddar innehållet från att gå sönder. Förseglingen är också enkel vilket kan ses som ännu en fördel hos bubbelpåsar. Den negativa delen kan vara den att utsidan är gjord av papper och vassa saker kan ta sönder bubbelpåsar. Plasten som bubbelfolien är gjort utav stärker visserligen pappret en del men inte till fullo. Detta är dock en risk man tvingas ta med den mesta post man skickar. En annan nackdel kan vara att bubbelpåsar bara passar platta och/eller små föremål.